Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g zamrznutog spanaća, so, 1 glavica luka, 1 čen belog luka, 1 kašika ulja, 350 g pavlake, 100 ml bujona, 200 g gorgonzole, 500 g trobojne testenine (pene), biber, naribani muskatni oraščić
Priprema:
Stavite spanać u ceduiljku i ostavite da se odmrzava oko 2 sata. U međuvremenu zakuvajte u velikom loncu 4-5 litara vode i 5 kašičica soli. Oljuštite crni i beli luk i sitno ih iseckajte. Ugrejte ulje u šerpi. Prodinstajte crni i beli luk uz stalno mešanje. Ulijte pavlaku i bujon pa kuvajte 5 minuta. Razmrvite gorgonzolu, stavite u sos pa na slaboj vatri kuvajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje. Skuvajte testeninu u vrijućoj slanoj vodi. Ocedite spanać, grubo usitnite pa ugrejte u umaku 2-3 minute. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite testeninu pa poslužite sa sosom od spanaća. Po želji ukrasite listićima bosiljka. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari