Sastojci koji će vam biti potrebni:
po 80 g šargarepe, praziluka i celera, 300 g paradajza, vlašac, čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 200 g mlevenog mesa, 2 kašike paradajz pirea, so, biber, 125 ml crnog vina, kašika mediteranskog začinskog bilja, 400 g pena (testenina), 60 g parmezana
Priprema:
Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje. Pene kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari