Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pene bolonjeze

Pene bolonjeze

Pene bolonjeze

Pene bolonjeze

Sastojci koji će vam biti potrebni:
po 80 g šargarepe, praziluka i celera, 300 g paradajza, vlašac, čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 200 g mlevenog mesa, 2 kašike paradajz pirea, so, biber, 125 ml crnog vina, kašika mediteranskog začinskog bilja, 400 g pena (testenina), 60 g parmezana

Priprema:
Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje. Pene kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pene bolonjeze


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.