Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Penasta čokoladna torta

Penasta čokoladna torta

Penasta čokoladna torta

PENASTA ČOKOLADNA TORTAZa kore: 6 jaja, 6 kašika šećera, 1kašika ulja, 1 prašak za pecivo, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaoa
Za fil: 2 pudinga od čokolade, 1 l mleka, 250 g šećera, 200 g kokosovog brašna, 2 kesice želatina, 3 dl slatke pavlake, 3 dl čokoladnog mleka za natapanje kora, 1 šlag, 50 g rendane čokolade

Umutite jaja sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte ostale navedene sastojke i ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U mleku skuvajte oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom. Dok je smesa vruća, dodajte želatin i dobro promešajte. Ostavite fil da se ohladi, pa u njega dodajte penasto umućenu slatku pavlaku. Koru presecite na dva dela i svaki natopite čokoladnim mlekom i filujte. Odozgo stavite šlag i pospite rendanom čokoladom.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.