Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 velika krompira, 5 jaja, 1 kašika vode, 1-2 kašike putera, 3 kašike ulja, morska so, beli luk u prahu, mlevena crvena paprika, biber, 6-8 preprženih režnjeva slanine, 2 šolje narendanog čedar sira, 6 struka mladog luka, 2 šolje pavlake
Priprema:
Operite krompir i nemojte ga ljuštiti. Izpecite ga u mikrotalasnoj oko 10 minuta, okrenite i pecite još 5-8, pa proverite čačkalicom da li je pečeno. Ostavite da se ohladi. Otopite puter. Ulupajte jaja, dodajte vodu i još malo mutite. Sipajte jaja u tiganj, okrenite i kada su gotova stavite na stranu. Kada se krompir ohladio isecite ga na pola po dužini, pa ga izdubite, poređajte na podmazan pleh tako da spoljašnja strana bude na gore. Pomešajte ulje, beli luk u prahu, papriku, so i biber, pa premažite koru krompira. Pecite osam minuta na 240 stepeni. Okrenite krompir, napunite ga kajganom i pospite sirom, pa vratite u rernu kratko da se sir otopi. Izvadite iz rerne, dodajte pavlaku, slaninu i seckani mladi luk. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari