4 mlada krompira srednje veličine (svaki oko 150 g)
750 g paradajza
veza luka vlašca
krastavac
125 g posnog majoneza
75 g rendanog kačkavalja
kašičica maslaca
so, biber
3 kašike limunovog soka
2 kašike ulja
tabasko
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Krompir oprati, obrisati i poslagati na podmazan pleh. Peći oko 60 minuta.
U međuvremenu očistiti i oprati paradajz, pa ga iseckati na kockice. Luk vlašac oprati, ostaviti da se osuši, pa iseckati na tanke kolutiće. Očistiti krastavac, preseći ga po dužini, ukloniti semenke, pa sve iseckati na kockice.
Izvaditi krompir, pa sa svakog skinuti vrh, sekući dužu stranu i pazeći da se dobije što veća površina. Izdubiti krompire kašičicom, tako da ostane do ljuske rastojanje od pola centimetra. Smanjiti temperaturu rerne na 200 stepeni.
Ispasirati izdubljenu masu iz krompira. Umutiti je sa majonezom, siromi maslacem, pa začiniti. Dodati četvrtinu paradajza, kao i pola luka vlašca i začiniti. Masom napuniti krompir, pa dopeći u rerni još 15–20 minuta.
Izmešati ostatak paradajza, krastavac iseckan na kockice, limunov sok, preostali luk vlašac i ulje. Začiniti solju i tabaskom. Sipati u ovalnu posudu, pa poslagati krompir. Po želji možete dodati i masline.

Komentari
Komentari