Sastojci koji će vam biti potrebni za fil:900 g sirnog namaza (krem sira), 200 g milerama, 3 cela jajeta, 1 žumance, 200 g šećera, 3-4 kašike brašna kora od limete ili limuna
Kora za kolač: 300 g keksa (od integralnih žitarica), 125 g margarina
Preliv od voća: 300 g smrznutog voća, 3 kašike kristal šećera, nekoliko kašika vode
Priprema:
Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Okrugli pleh sa kopčom obložiti alu-folijom, po dnu formirati podlogu od keksa i margarina tako što se mešavina dobro utaba kašikom. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne. U drugoj posudi sjediniti krem sir, mileram i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, i žumance. Dodati rendanu koru od limete ili limuna i 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina). Po želji u ovu masu se može dodati rendani kesten pire ili čokolada. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180°C na 70 minuta. Ali tako da pleh ne bude potopljen u vodu. Najjednostavnije je da u pleh sa vodom stavite plitki tanjir i preko njega modlu sa kolačem.Po pečenju, rashladiti kolač na sobnoj temperaturi i staviti ga u frižider da se stegne.Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari