Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pečeni čizkejk

Pečeni čizkejk

Pečeni čizkejk

Pečeni čizkejk

Sastojci koji će vam biti potrebni za fil:900 g sirnog namaza (krem sira), 200 g milerama, 3 cela jajeta, 1 žumance, 200 g šećera, 3-4 kašike brašna kora od limete ili limuna
Kora za kolač: 300 g keksa (od integralnih žitarica), 125 g margarina
Preliv od voća: 300 g smrznutog voća, 3 kašike kristal šećera, nekoliko kašika vode

Priprema:
Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Okrugli pleh sa kopčom obložiti alu-folijom, po dnu formirati podlogu od keksa i margarina tako što se mešavina dobro utaba kašikom. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne. U drugoj posudi sjediniti krem sir, mileram i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, i žumance. Dodati rendanu koru od limete ili limuna i 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina). Po želji u ovu masu se može dodati rendani kesten pire ili čokolada. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180°C na 70 minuta. Ali tako da pleh ne bude potopljen u vodu. Najjednostavnije je da u pleh sa vodom stavite plitki tanjir i preko njega modlu sa kolačem.Po pečenju, rashladiti kolač na sobnoj temperaturi i staviti ga u frižider da se stegne.Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pečeni čizkejk


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.