Sastojci koji će vam biti potrebni
za koru: 4 belanceta, 250 g šećera, kašika sirćeta, kašika gustina
za krem: 1 l mleka, 7 kašika šećera, 2 kesice burbon vanilin šećera, 4 žumanceta, kesica pudinga od vanile, 3 kašike brašna, 500 ml slatke pavlake, 5 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 400 jagoda
Priprema:
Za krem kuvajte 800 ml mleka sa 150 g šećera. Umutite žumanca, puding od vanile, brašno, burbon vanilin šećer i preostalo mleko. Sipajte smesu u vrelo mleko i kuvajte dva-tri minuta uz mešanje. Umutite slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer i sve sastavite s ohlađenim kremom. Za koru ulupajte belanca, pa sipajte sirće i gustin. Na pek-papiru napravite krug, u njega nanesite umućena belanca i polako od centra kašikom vucite smesu prema krajevima da oni budu viši, a u sredini napravite udubljenje. Rernu zagrejte na 160 stepeni, smanjite na 100 stepeni i sušite koru oko 90 minuta. U ohlađenu koru sipajte krem i odozgo složite isečene jagode. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari