Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Patlidžan s topljenim sirom

Patlidžan s topljenim sirom

Patlidžan s topljenim sirom

Patlidžan s topljenim sirom


Patlidžan s topljenim sirom-sastojci koji će vam biti potrebni:

2 manja patlidžana, 2 kašike maslaca, 1 veliki paradajz, 100 g ementalera, 50 g prezli, 50 g pršute, so, beli biber, bosiljak

Priprema:
Patlidžan uzduž prepolovite, posolite ga i ostavite desetak minuta da odstoji. Obrišite ga, zasecite oštrim nožem po površini i stavite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali maslacem. Pospite suvim biljnim začinom i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, prekrijte svaki komad pršutom, odozgo poređajte kolutove paradajza i pospite prezlama, pa vratite u rernu još 10 minuta. Opet izvadite, prekrijte paradajz listovima ementalera i vratite nakratko u rernu da se sir istopi. Služite toplo i pospite seckanim bosiljkom i belim biberom. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za patlidžan s topljenim sirom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.