Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g pasulja tetovca, 3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, 1 kolutić celera, 1 paškanat, 1 peršun, 1-2 čena belog luka, 1 lovorov list, 1 kašika brašna, 1 kašičica mlevene crvene paprike, mešavina suvog začina, so, biber, ulje
Priprema:
Pasulj prelijte hladnom vodom i ostavite da prenoći. Sutradan stavite da se kuva, prospite prvu vodu kad provri i sipajte novu. Dodajte jedan crni luk, šargarepu, celer, paškanat, peršun, beli luk, list lovora, nekoliko zrna bibera i kuvajte na laganoj temperaturi 1,5-2 sata. Na ulju propržite dve glavice sitno seckanog crnog luka, dodajte brašno i mlevenu papriku, kratko propržite pa dodajte skuvani pasulj i malo tečnosti u kojoj se pasulj kuvao. Polovinu pasulja izgnječite viljuškom, a drugu polovinu ostavite u zrnu. Dodajte so i mešavinu začina po ukusu. Na ulju propržite mlevenu papriku i prelijte preko pasulja, pospite prstohvatom brašna da bi se uhvatila fina korica, pa stavite u rernu da se zapeče oko 20 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari