Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Pasulj iz rerne

Pasulj iz rerne

Pasulj iz rerne

Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g pasulja tetovca, 3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, 1 kolutić celera, 1 paškanat, 1 peršun, 1-2 čena belog luka, 1 lovorov list, 1 kašika brašna, 1 kašičica mlevene crvene paprike, mešavina suvog začina, so, biber, ulje

Priprema:
Pasulj prelijte hladnom vodom i ostavite da prenoći. Sutradan stavite da se kuva, prospite prvu vodu kad provri i sipajte novu. Dodajte jedan crni luk, šargarepu, celer, paškanat, peršun, beli luk, list lovora, nekoliko zrna bibera i kuvajte na laganoj temperaturi 1,5-2 sata. Na ulju propržite dve glavice sitno seckanog crnog luka, dodajte brašno i mlevenu papriku, kratko propržite pa dodajte skuvani pasulj i malo tečnosti u kojoj se pasulj kuvao. Polovinu pasulja izgnječite viljuškom, a drugu polovinu ostavite u zrnu. Dodajte so i mešavinu začina po ukusu. Na ulju propržite mlevenu papriku i prelijte preko pasulja, pospite prstohvatom brašna da bi se uhvatila fina korica, pa stavite u rernu da se zapeče oko 20 minuta. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za pasulj iz rerne


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.