Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Pariska torta sa šlagom i čokoladom

Potrebno je:
10 jaja
200 gr šećera
250 gr brašna
40 g kakao praha

Za fil:
1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
150 gr čokolade
250 gr šećera

Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti mikserom belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Testo sipati u pleh za kolače i ispeći. Kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.

Za fil:
Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati tortu u tri sloja i sa strane. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu pariske torta sa šlagom i čokoladom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.