Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Pariska torta

Pariska torta

Pariska torta

Pariska torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 belanaca, 140 g oljuštenih badema, 140 g šećera, 120 g kandiranog voća, 3 oblande (okrugle)
Fil: 5 žumanaca, 4 jajeta, 2 štangle čokolade, 140 g šećera, 100 g lešnika, 150 g maslaca

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer pa mutite dok se šećer ne otopi. Lagano sa snegom umutite mleveni badem i kandirano voće isečeno na sitne kockice.
U tri kalupa (podmazana maslacem) stavite po jednu oblandu. Svaku oblandu premažite jednom trećinom spremljene mase. Sva tri kalupa stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i kore sušite otprilike jedan sat.

U međuvremenu napravite fil. U odgovarajućoj posudi umutite preostala žumanca, cela jaja, štangle narendane čokolade, šećer, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Gotov fil sklonite s pare, a kad se ohladi dodajte mu penasto umućen maslac, dobro izmiksujte da se masa ujednači, i na kraju u nju umešajte samleven lešnik.
Kore filujte ovim filom, sa gornje bele strane, i slažite ih jednu na drugu. Ostavite dovoljno fila da njime možete da premažete celu tortu. Držite u frižideru do služenja. Po želji ukrasite šlagom. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za parisku tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.