Pohovanje na klasičan način, podrazumeva da se meso prvo uvalja u brašno i malo protrese. Zatim se umoči u tanjir sa umućenim jajima i začini solju i biberom. Posle jaja šnicle se uvaljaju u prezle i blago istapkaju.
Prezle možete i sami napraviti ukoliko ispečete hleb ili ga jednostavno ostavite da se osuši i sameljete. Prezle obavezno držite u hermetički zatvorenim teglama ili kutijama.
Ostatke nekih grickalica, kao što su slani štapići, čips ili naćos, možete da isitnite tako što ćete ih staviti u providnu kesu i izgnječiti oklagijom. Dobijenu masu pomešajte s prezlama. Ukus mesa biće poseban.
Italijani obožavaju Piccata milanese. Za taj specijalitet teleću šniclu paniraju na uobičajen način u brašno i jaja, a na kraju uvaljaju šnicle u sveže izrendan parmezan.
Ako u prezle dodate pak malo susama, mlevenih oraha ili badema dobićete neverovanto ukusnu panadu.
Egzotična varijanta je ona kojoj se doda malo kokosovog brašna.
Da se panada ne bi lepila na dno tiganja, uvek koristite puno ulja i češće protresite tiganj.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari