Sastojci koji će vam biti potrebni za palačinke:
200 g brašna, kašičica šećera, prstohvat soli, 2 jaja, 250 ml mleka i kašika ulja
Za sirup: 4 pomorandže, 75 g smeđeg šećera, 25 g neslanog putera i 3 kašičice likera od pomorandže
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa umešajte jedno po jedno jaje. Postepeno sipajte mleko, dodajte ulje i mutite mikserom dok ne dobijete glatko testo. Dobro zagrejte tiganj s nelepljivom podlogom, smanjite temperaturu, sipajte kutlaču testa, ispecite palačinke s obe strane, poređajte na tanjir i prekrijte kuhinjskom krpom da bi ostale meke.
Iscedite sok od dve pomorandže, a ostatak oljuštite, uklonite kožicu i podelite na kriške. U dubljem tiganju na umerenoj temperaturi blago karamelizujte šećer, dodajte puter, rendanu koru i sok od pomorandže i kuvajte, uz stalno mešanje varjačom. Dodajte palačinke, zatim ih okrenite i presavijte na četvrtinu. Kada sirup s palačinkama počne da ključa, pažljivo sipajte liker, zapalite, ostavite da gori oko pet minuta, pa sklonite s ringle. Palačinke poređajte na tople tanjire, prelijte sirupom i ukrasite kriškama pomorandži. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari