Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 gr pačijih grudi, sok od 2 pomorandže + 1 iseckana pomorandža, 30 gr maslaca, vlašac, 2 lovorova lista, čaša čistog ruma, 1 velika kašika šećera
Priprema:
U tiganju premazanom maslacem ispecite pačije grudi oko 10 min, posolite ga i okrećite ih povremeno dok se prže, sklonite sa vatre i uvijte u aluminijumsku foliju. U jedan tiganj stavite iseckan vlašac dok ne porumeni pa dodajte lovor, komade naranče, posolite i kuvajte 5 min. Ocedite šupljom varjačom komadiće voća i vlašac pred kraj kuvanja, sjedinite ih i držite sa strane. U tiganj stavite sok od naranče-pospite ga šećerom i kada počne da se karamelizuje poprskajte ga rumom. Flambirajte sos i pustite da se vatra ugasi i služite uz pačije grudi isečene na komadiće. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari