Sastojci koji će vam biti potrebni za ovseni keks bez šećera:
1 šolja ovsenih pahuljica, 1/3 šolje sušenog ananasa, 1/3 šolje brusnice, 1/3 šolje suve kajsije, 1 šolje brašna od spelte, 1 kesica praška za pecivo, 1 jaje, 3 kašike meda, 1/3 šolje otopljenog, maslaca, 1 šolja soka od jabuke ili pomarandže, 2 kašičice cimeta, ½ kašičice mlevenog, đumbira
Priprema:
Jaje umutite tako da bude penasto, potom mu dodajte otopljeni maslac. Umešajte i sok i med. U posebnoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, brašno od spelte i prašak za pecivo sa cimetom i đumbirom. Dobro izmešajte pa dodajte smesu od jaja. Mutite varjačom dok se sve ne sjedini i na kraju dodajte seckano suvo voće. Na pleh stavite pek-papir ili ga dobro namastite i ređajte smesu za kolače pomoću supene kašike. Pazite na rastojanje između kolača, jer će tokom pečenja narasti. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni između osam i deset minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari