Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ovseni keks bez šećera

Ovseni keks bez šećera

Ovseni keks bez šećera

Ovseni keks bez šećera

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovseni keks bez šećera:
1 šolja ovsenih pahuljica, 1/3 šolje sušenog ananasa, 1/3 šolje brusnice, 1/3 šolje suve kajsije, 1 šolje brašna od spelte, 1 kesica praška za pecivo, 1 jaje, 3 kašike meda, 1/3 šolje otopljenog, maslaca, 1 šolja soka od jabuke ili pomarandže, 2 kašičice cimeta, ½ kašičice mlevenog, đumbira

Priprema:
Jaje umutite tako da bude penasto, potom mu dodajte otopljeni maslac. Umešajte i sok i med. U posebnoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, brašno od spelte i prašak za pecivo sa cimetom i đumbirom. Dobro izmešajte pa dodajte smesu od jaja. Mutite varjačom dok se sve ne sjedini i na kraju dodajte seckano suvo voće. Na pleh stavite pek-papir ili ga dobro namastite i ređajte smesu za kolače pomoću supene kašike. Pazite na rastojanje između kolača, jer će tokom pečenja narasti. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni između osam i deset minuta. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za ovseni keks bez šećera


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.