200 g pahuljica, 125 ml mleka, 125 ml vode, 3 kašike mesa, 1 kašičica cimeta, ¼ kašičice mlevenog đumbira, ½ zrele banane
Pahuljice najpre usitnite u blenderu. Dodajte u blender jednu kašičicu cimeta i ¼ kašičice mlevenog đumbira i sve zajedno izmešajte. Pripremite šerpicu u kojoj ćete kuvati ovsenu kašu. Stavite je na ringlu i sipajte u nju mleko i vodu. Stavite da proključa, pa potom pomerite sa ringle. Dodajte mlevene ovsene pahuljice sa začinima, pa vratite na toplu ringlu. Promešajte dobro i kuvajte par minuta. Poklopite šerpicu i sklonite sa ringle. Nakon pet minuta dodajte bananu koju ste prethodno ispasirali viljuškom i med. Sve dobro promešajte i služite toplo.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari