Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kašike maslinovog ulja, 6 režnjeva slanine, 3 čena belog luka, 2 glavice crnog luka, veza celera, 2 šargarepe, 1 kg mlevene junetine, 2 čaše crvenog vina, 800g paradajz sosa, 2 lista lovora, so, biber, 800g -1 kg špageta, parmezan za posipanje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite iseckanu slaninu dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte iseckan crni i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Pojačajte temperaturu i dodajte mleveno meso. Kada se meso isprži dodajte vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne smanji za trećinu. Smanjite temperaturu i umešajte paradajz, začine i celer. Poklopite šerpu i kuvajte na blagoj vatri oko 1 - 1,5 sat dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući.
Špagete skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i podelite u tanjire. Preko paste stavite parmezan, a zatim sos. Preko sosa možete staviti sir i biber. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari