Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Oprez: Zeleni krompiri su opasni po zdravlje!

Oprez: Zeleni krompiri su opasni po zdravlje!

Oprez: Zeleni krompiri su opasni po zdravlje!

Zeleni krompiri su opasni po zdravljePrimarni sastojak u svakoj kuhinji je krompir. Ali, šta raditi sa zelenim krompirima?
Naime, krompir dobije zelenu boju zbog velike količine hlorofila. Moramo vas razočarati, ali, zeleni krhmpiri su opasni po vaše zdravlje.
Naučna istraživanja su pokazala da zeleni krompiri sadrže velike količine solanine, otrovne hemikalije koje mogu izazvati dijareju, povraćanje, mučninu, glavobolje i mnoge druge bolesti, ako se konzumira greškom.

Visoka količina hlorofila je glavni razlog za zelenu boju krompira, a hlorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. Međutim, količina zelene boje krompira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vreme kao i hlorofil, povećana.
Pavlista Aleksander, profesor na univerzitetu u Nebraski u Linkolnu, rekao je da bi muškarac od 50 kilograma trebalo da pojede samo 450 grama zelenog krumpira da oseti mučninu.
Dodao je da zeleni krompiri ne bi smelo da idu na tržište u prodaju. On, takođe sugeriše da se krompir treba čuvati na tamnom i hladnom mestu kako bi se sprečilo stvaranje solanina. Zelene površine s krompira treba odstraniti pre konzumacije.
Ako su zeleni krompiri gorki morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.