Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ogledalo - Igra svetla i refleksije

Ogledalo - Igra svetla i refleksije

Ogledalo - Igra svetla i refleksije

Ogledalo - Igra svetla i refleksijeČovek je oduvek bio fasciniran činjenicom da se ogleda i u ogledalu posmatra odraz stvari oko sebe, što je danas postalo neiscrpna inspiracija dizajnera enterijera...

U modernoj kulturi stanovanja, ogledalo ima dve osnovne funkcije. Prva je da osmotrimo svoj odraz i potvrdimo svoj izgled pre izlaska iz kuće, a druga je oslikavanje svetla i prostora oko nas, jer ogledalo u interakciji sa svetlom stvara iluziju većeg prostora i osvetljava tamne prostorije. Poziciju ogledala u prostoru treba pažljivo birati, kako bi njegova funkcija imala smisao.

Velika ogledala bez rama, koriste se uglavnom u dizajnu enterijera, za stvaranje iluzije većeg prostora. U velikim prostorima, kao i u malim, dobro postavljeno ogledalo ima i dekorativnu i funkcionalnu ulogu. Veoma popularan i nekonvencionalan način upotrebe ogledala u dekoru je i fragmentacija – postavljanje ogledala jedno pored drugog, odredjenim redosledom. Tako postavljena uska i dugačka ogledala ne samo da će vizuelno produžiti zid, već će stvoriti jedinstven efekat jer reflektuju samo fragmente enterijera. Ovim metodom mogu se postaviti ogledala raznih oblika i veličina na najrazličitije načine, čime se stvaraju dramatični ili neobični efekti.

Ogledalo možete postaviti iza police na kojoj se nalaze predmeti od kristala ili drugih reflektujućih i svetlucavih materijala, i tako oživeti neugledan i mračan zid. Na ovakvu policu veoma je efektno postaviti saksije sa cvećem, a ogledalo će stvoriti efekat da je cveća duplo više. Ogledala raznim oblicima, veličinama i stilovima mogu na jednostavan, a tako čudesan način da promene i osveže enterijer, a njihova dekorativna uloga se često zaboravlja. Slobodno unesite ogledalo u svoj prostor i otkrijte neograničene mogućnosti koje igra svetla i refleksije nosi sa sobom.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.