Sastojci koji će vam biti potrebni:
tofu sir, crvena paprika, 2 kašike maslaca od kikirikija, 1/2 kašike svetlog tahini umaka, 1 i 1/2 tamari umaka, nekoliko kapi umeboshi sirćeta (možete da ga zamenite limunovim sokom), prstohvat ljute mlevene paprike, 1/2 kašičice meda
Priprema:
Kockice tofua i iseckanu crvenu papriku nabodite na štapiće te ih prepržite na roštilju, svaku stranu po nekoliko minuta.
Za umak od kikirikija:
Pomešajte dve kašike maslaca od kikirikija, pola kašike svetlog tahini umaka, kašičicu i po tamari umaka, nekoliko kapi umeboshi sirćeta (možete da ga zamenite limunovim sokom), prstohvat ljute mlevene paprike i pola kašičice meda. Ako se umak previše zgusne, razredite ga sa malo vode. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari