Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 suva peciva (ili 100 g prezli), 4 kašike brašna so, biber, 2 jaja, 2 kašike mleka, 4 tanke teleće, šnicle (od 150 g), 250 g puter, 1 limun

Priprema:
Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir. Na drugi tanjir stavite brašno i začinite solju i biberom. U dubokom tanjiru razmutite jaja i mleko. Prosušite šnicle te ih istucite između dve folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljajte meso u brašno, potom u jaje pa u prezle. Pritisnite lagano panadu uz meso.
U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru. Operite limun pod mlazom vrele vode, peosušite i isecite ga kriške. Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.