Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 kelerabe (ukupno oko 800 g), 800 g krompira kuvanog u ljusci, 3 kašike maslaca, 3 kašike brašna, 350 ml mleka, rendan muskatni oraščic, 350 g praške šunke u listićima, 100 g rendane gaude, so, biber
Priprema:
Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove, kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta pa je dobro ocedite. Vodu od kuvanja stavite na stranu. Krompir oljuštite i takođe isecite na kolutove. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Rastopite maslac i lagano propržite brašno. Postepeno umešajte 150 ml vode od kuvanja kelerabe i mleko, pa mešajući kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni bešamel sos začinite po ukusu solju, biberom i muskatnim oraščicem.
Premažite margarinom vatrostalnu posudu, ulijte malo pripremljenog sosa. Potom naizmenično ređajte krompir, kelerabu, šunku i bešamel. Završite slojem bešamela. Pospite musaku narendanom gaudom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari