Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Musaka s kelerabom i šunkom

Musaka s kelerabom i šunkom

Musaka s kelerabom i šunkom

Musaka s kelerabom i šunkom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 kelerabe (ukupno oko 800 g), 800 g krompira kuvanog u ljusci, 3 kašike maslaca, 3 kašike brašna, 350 ml mleka, rendan muskatni oraščic, 350 g praške šunke u listićima, 100 g rendane gaude, so, biber

Priprema:
Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove, kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta pa je dobro ocedite. Vodu od kuvanja stavite na stranu. Krompir oljuštite i takođe isecite na kolutove. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Rastopite maslac i lagano propržite brašno. Postepeno umešajte 150 ml vode od kuvanja kelerabe i mleko, pa mešajući kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dobijeni bešamel sos začinite po ukusu solju, biberom i muskatnim oraščicem.
Premažite margarinom vatrostalnu posudu, ulijte malo pripremljenog sosa. Potom naizmenično ređajte krompir, kelerabu, šunku i bešamel. Završite slojem bešamela. Pospite musaku narendanom gaudom, stavite u rernu i pecite oko 30 minuta. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za musaku s kelerabom i šunkom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.