Sastojci koji će vam biti potrebni:
1/2 kg mladog zelja, 1 dl ulja, 2 struka praziluka, 2 šoljice ovsenih pahuljica, 300 g mlevenog junećeg mesa, 1 kašika sušenog povrća, 4 jajeta, 1 čaša kisele pavlake, 1 kašičica suvih začina, so
Priprema:
Dobro operite zelje i isecite ga na trakice. U dubljem tiganju sipajte ulje, isecite praziluk i stavite da se prži, pa kad postane staklast dodajte isečeno zelje i sušeno povrće, sve lepo upržite, pa dodajte ovsene pahuljice. Propržite sve zajedno. Dodajte mleveno meso, so i začine. Upržite sve zajedno. Pripremite vatrostalnu posudu, podmažite je sa malo ulja i sipajte uprženu masu. Rasporedite je ravnomerno u posudi. Umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite, posolite po ukusu, pa prelijte preko raspoređene mase. Stavite u zagrejanu rernu na 250 stepeni, posle pet minuta smanjite temperaturu na 220 i pecite dok se musaka ne zapeče i dobije lepu boju. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari