Sastojci koji će vam biti potrebni:
750 g kiselog kupusa, 80 g pirinča, 3 dl mleka, 1 glavica luka, 2 čena belog luka, 2 kašike paradajz pirea, 1/2 kg mlevenog mesa, 100 g suve slanine, 2 kašike mešavine suvog začina, 1 jaje, so, biber,lovorov list
Priprema:
Na vrućem ulju kratko propržite luk, slaninu, beli luk i mleveno meso. Dodajte mešavinu začina, so, biber i lovor. U vatrostalnu posudu stavite polovinu naribanog kiselog kupusa, stavite fil od mesa, pospite pirinčem i prekrijte drugom polovinom kupusa. Sve prelijte mešavinom mleka i jaja.
Poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 50 minuta. Pred kraj možete otklopiti musaku da se malo zapeče. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari