Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mus torta

Mus torta

Mus torta

Mus torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 g šećera, 100 g lešnika, 100 g badema, 50 g pistaća, kockica putera i 40 ml vode. Za slani karamel: 180 g šećera, 180 g gotovog lešnik krema, 70 g šećera u prahu, 30 g putera, po prstohvat vanile i soli. Za karamel mus: 300 g gotovog lešnik krema, 200 g šećera, 4 žumanceta, 300 g crne čokolade, 800 g šlaga i 10 g želatina u prahu i 500 g gotovog patišpanja

Priprema:
Zagrejte šećer, vodu i puter, dodajte orašaste plodove, mešajte dok se ne karamelizuju, sipajte na masni papir i ohladite. U posudi karamelizujte šećer, postepeno sipajte šećer u prahu i stalno mešajte. Dodajte lešnik krem, dobro umutite, sklonite s ringle, prohladite, pa umešajte puter, so i vanilu. Čokoladu otopite na pari, dodajte žumanca i želatin, dobro umutite, prohladite i umešajte šlag.

U karamelizovan šećer dodajte lešnik krem, sjedinite sa otopljenom čokoladom i ohladite dva sata u frižideru. Na patišpanj rasporedite krupno isečeno karamelizovano voće, namažite prvo slani, a zatim karamel mus, ukrasite karamelizovanim voćem i servirajte. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mus tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.