Sastojci koji će vam biti potrebni za mramorni kolač:
225 g putera, omekšalog
225 g šećera
4 jajeta
225 g brašna
kašičica praška za pecivo
3 kašike mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
2 kašike kakaoa
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh ili ga obložite papirom za pečenje. Umutite puter i šećer, pa zatim dodajte i jaja. Sve dobro promešajte dodajući sastojke - brašno, mleko i ekstrakt vanile. Smesu mutite ili mešajte dok ne bude glatka.
Podelite smesu na dva dela, pa u jedan stavite kakao. Naizmenično kašikama u pleh sipajte tamniju i svetliju smesu, povremeno blago mešajući da se stvore šare. Pecite u zagrejanoj rerni 45-55 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari