Sastojci koji će vam biti potrebni:
1,2 kg krompira, 3 konzerve tunjevine (po 150 g), 3 dl jogurta, 4 kašike limunovog soka, 4 kašike majoneza, 3 kašike kapra, so, biber, 2 kašike maslinovog ulja, kašika putera, 2 kašičice rendane limunove kore, 3 kašike iseckanog peršuna
Priprema:
Mladi krompir izribajte pod mlazom vode i u ljusci kuvajte oko 25 minuta. Ocedite tunjevinu, izgnječite viljuškom i pomešajte s jogurtom, limunovim sokom, majonezom i kaprom, pa dobro začinite solju i biberom. U tiganju zagrejte zajedno puter i maslinovo ulje, propržite krompir sa svih strana i na kraju dodajte rendanu limunovu koru i peršun. Dobro posolite i pobiberite, pomešajte s tunjevinom i garnirajte grančicama peršuna. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari