Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Minimalistički dizajn dnevne sobe

Minimalistički dizajn dnevne sobe

Minimalistički dizajn dnevne sobe

Minimalistički dizajn dnevne sobeMinimalistički dizajn je simbol modernog doma. Stil je nastao sredinom prošlog veka, ali i dalje je veoma aktuelan i korišten. Karakteristike ovog dizajna su niski nameštaji u što manjem broju. Prave se u regularnom geometrijskom obliku kao što su kocke, sfere i pravougaonici. Dizajn ima čiste linije u kojima nema ničeg suvišnog.

Minimalistički dizajn može biti implementiran u svakoj modernoj sobi. Karakteristika svih je nedostatak velikih kabineta koje zamenjuju lake zidne police. U većini slučajeva police su male, dizajnirane ne samo da bi bile iskorištene već i za ukras. Police su uglavnom asimetrično postavljene na širinu i visinu u prostoru.

Dnevne sobe dizajnirane u minimalističkom stilu su uglavnom bele često kombinovane sa crnom, sivom i braon bojom. U ovakvom stilu prirodni materijali imaju prednost. Minimalistički dizajn dneve sobe ne dozvoljava antikvitete bogate ornamentima poput drvenog sata.

Prozori imaju veliku ulogu u dnevnim sobama koje su urađene u minimalističkom stilu. Stil se odlikuje velikim prozorima koji zauzimaju ceo zid i u većini slučajeva nemaju zavese na sebi. Svetlost je važan elemenat u minimalističkom stilu.

Ovakav stil prema mnogima donosi mir i blagostanje posle svakodnevnog stresa. Osnovna ideja minimalističkog dizajna je da dnevna soba ima dovoljno prostora za ljude.Izvor: Brava Casa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.