Sastojci koji će vam biti potrebni za mesne jastučiće:
400 g brašna bez glutena, 4 jajeta, malo soli
Za punjenje:
250 g mlevenog mesa, 2 glavice luka, so, biber, muskatni orašćić, 1 kašika prezli, peršun
Priprema:
Umesite glatko testo, pokrijte ga krpom i ostavite da stoji dok pripremate ostatak. Propržite luk i meso. Pobiberite, posolite, dodajte malo muskatnog oraščića i peršuna, kao i prezle. Prodinstajte. Testo podelite na dva dela pa ga razvucite. Na prvi deo stavljajte kašikom fil u jednakim razmacima od 5 do 8 centimetara, između premažite belancetom i prekrijte drugim delom testa. Utisnite deo gde nema fila i izrežite između. Ubacite jastučiće u provrelu slanu vodu dok ne izađu na površinu. Zatim ih poređajte u vatrostalnu činiju, prelijte pavlakom za kuvanje i zapecite u rerni. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari