Za testo: 3 jaja, 100 gr šećera, 40 gr kokosovog brašna, 40 gr oraha, 150 ml ulja, pola kesice praška za pecivo
Za sirup: 150 gr šećera, 400 ml vode, 1 vanil-šećer
Krema: 800 ml mleka, 130 gr šećera, 2 pudinga od vanile, 100 gr margarina
Šlag za dekoraciju
Penasto umutiti jaja i šećer, dodati ostle sastojke i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu na 180 C dok ne vidite da se ivica testa odvaja od pleha. Za to vreme, skuvati sirup da proključa i otopi se šećer pa preliti pečeno testo i ostaviti da se ohladi.
Za kremu karamelizovati šećer na tihoj vatri pa kad se otopi preliti sa 300 ml mleka i na laganoj vatri otopiti karamel. Puding razmutiti u malo mleka pa sve zakuvati u preostalo mleko. Dok je krema mlaka, dodati 100 gr margarina, mešati da se otopi i premazati preko testa. Kad se ohladi, ukrasiti šlagom i drugom dekoracijom po želji.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari