Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mekane pržene lepinje

Mekane pržene lepinje

Mekane pržene lepinje

Mekane pržene lepinje

Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g brašna tip 500, 360 ml mleka, kockica kvasca, 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, ulje za prženje

Priprema:
Mleko zagrejati da bude mlako pa u njega izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad se istopi kvasac dodati polovinu brašna i so i zamesite testo. Dodati ostalo brašno da bude tvrdo kao za krofne (malo manje tvrdo nego za hleb). Ponovo dobro izraditi varjačom ili rukom posuti malo odozgo brašnom pokriti kesom pa krpom i ostaviti na toplo da nadođe. Nadošlo testo ponovo izlupati o stranice vanglice i ostaviti ga da se ponovo odmara da ponovo nadođe.
Kad je drugi put nadošlo više ga ne mesiti već vlažnim rukama vaditi loptice testa razvlačiti što tanje i pržiti u dubljem ulju. Pržene lepinje vaditi na papirnu salvetu da pokupi masnoću. Ovakve vruće lepinje mogu se jesti i slane i slatke. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mekane pržene lepinje


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.