Potrebno je:
500 g brašna
150 g meda
2,5 dl belog vina
1,5 dl maslinovog ulja
pomorandža
pola kašičice cimeta u prahu
ulje za prženje
Priprema:
Na radnu površinu sipajte brašno, u sredini formirajte udubljenje, pa u njega sipajte maslinovo ulje, vino, struganu koru pomorandže, cimet u prahu i snažno mesite da dobijete čvrsto, glatko, homogeno testo, a zatim testo podelite na četiri dela. Od svakog dela formirajte dugačke kobasice i nožem isecite na kolutove iste debljine. Svaki kolut od testa blago, sa obe strane, pritisnite rendetom da dobije rapavu površinu. Ovako dobijene kolačiće pržite u vrelom ulju da sa svih strana dobiju zlatno-žutu boju, pa ređajte na upijajući papir da se ohlade. U međuvremenu na umerenoj temperaturi zagrejte mešavinu meda i proceđenog soka od pomorandže, mešajte dok se med sasvim ne otopi, a zatim sklonite s ringle i, u još vrelu mešavinu, umačite jedan po jedan ohlađeni kolačić, da u potpunosti budu prekriveni medom. Servirajte toplo. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari