Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Medeni kolačići

Medeni kolačići

Medeni kolačići

pola kašičice cimeta u prahu

Potrebno je:
500 g brašna
150 g meda
2,5 dl belog vina
1,5 dl maslinovog ulja
pomorandža
pola kašičice cimeta u prahu
ulje za prženje

Priprema:
Na radnu površinu sipajte brašno, u sredini formirajte udubljenje, pa u njega sipajte maslinovo ulje, vino, struganu koru pomorandže, cimet u prahu i snažno mesite da dobijete čvrsto, glatko, homogeno testo, a zatim testo podelite na četiri dela. Od svakog dela formirajte dugačke kobasice i nožem isecite na kolutove iste debljine. Svaki kolut od testa blago, sa obe strane, pritisnite rendetom da dobije rapavu površinu. Ovako dobijene kolačiće pržite u vrelom ulju da sa svih strana dobiju zlatno-žutu boju, pa ređajte na upijajući papir da se ohlade. U međuvremenu na umerenoj temperaturi zagrejte mešavinu meda i proceđenog soka od pomorandže, mešajte dok se med sasvim ne otopi, a zatim sklonite s ringle i, u još vrelu mešavinu, umačite jedan po jedan ohlađeni kolačić, da u potpunosti budu prekriveni medom. Servirajte toplo. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pripremu medenih kolačića


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.