Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Matični mleč - hrana koja leči

Matični mleč - hrana koja leči

Matični mleč - hrana koja leči

Matični mleč - hrana koja lečiŠta sadrži matični mleč?
Matični mleč je bele ili bledo-žute boje i vrlo je gust. Ima karakterističan miris i okus. Sadrži proteine, enzime, hormone, aminokiseline, masti, šećer, vodu i vitamine. Njegova tačna struktura nije poznata, ali je poznato da sadrži 17 aminokiselina, 12-15 % ugljenih hidrata i 12 % proteina. Od vitamina se može naći vitamin B5 (pantotenska kiselina), biotin, inozitol, folna kiselina, i vitamini B1, B2, B6, C i niacin. Zahvaljujući brojnim sastojcima, matični mleč ima blagotvorno delovanje na ljudsko zdravlje. Koristi se za lečenje mnogih bolesti i zdravstvenih problema.

Lekovita svojstva matičnog mleča
Naučnici kažu da je matični mleč pravi vrhunac prirodne biosinteze zbog čudesne kombinacije hranjivih materija i drugih sastojaka koji su zapravo potpuno specifični za matični mleč. Sadrži sve elemente koji su potrebni za rast, razvoj i normalno funkcionisanje organizma.

Preporučuje se za decu i odrasle. Poboljšava koncentraciju i pamćenje, a ima i umirujući učinak koji omogućuje bolje raspoloženje i kvalitetniji san.
Matični mleč ima blagotvoran efekat na slabe kosti, bolesti koronarnih arterija, dijabetes, visoki krvni pritisak, srce, endokrine poremećaje, anemiju, artritis, astmu, povišeni holesterol, impotenciju, upale, imunološki sistem, jetru, umor, simptome menopauze, napade panike, Parkinsonovu bolest, bakterijske infekcije, zaceljivanje rana i umorne oči.
Budući da olakšava uklanjanje toksina iz tela, jača imunološki sistem i pokazao se vrlo učinkovitom u ublažavanju nuspojava hemoterapije. Matični mleč regeneriše moždane ćelije i jedini je prirodni proizvod koji prodire kroz moždanu opnu nadbubrežne žlezde i čisti toksine.

Matični mleč je prirodni antidepresiv
Matični mleč je osim za telo, dobar i za dušu. Redovna konzumacija matičnog mleča pomaže kod eliminisanja negativne emocije, kao što su tuga i strah. Koristi se kao pomoć u lečenju psihijatrijskih poremećaja, manjih depresija, neurotskih poremećaja i manične depresije. Matični mleč ima pozitivan učinak i na raspoloženje u menopauzi. Studenti ga koriste za bolju koncentraciju pre ispita.

Uticaj na imunološki sistem
Zahvaljujući trans-10-hidroksi-2 decenskoj kiselini (HDA), koja se nalazi samo u matičnoj mleči, jača imunološki sistem i pomaže kod uništavanja virusa. Zbog toga je odličan pomoćnik za zaštitu od gripa i prehlade, odnosno za pomoć u lečenju.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.