Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg svinjskog buta u komadu, 1 crni luk, 4 čena beli luk, 2 kašičice soli, 1 kašičica mešavine suvog začina, 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 dl ulja, 2 dl vode, 3 dl belog vina, senf
Priprema:
Meso dobro operite i osušite, pa natrljajte belim lukom, solju, mešavinom začina i mlevenom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom, poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni oko sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena, povremeno ga prelivajući sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkrite i poprskajte prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, pa dodajte malo senfa i po želji pavlake i poslužite.. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari