Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Marinirana svinjska pečenica

Marinirana svinjska pečenica

Marinirana svinjska pečenica

Marinirana svinjska pečenica

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg svinjskog buta u komadu, 1 crni luk, 4 čena beli luk, 2 kašičice soli, 1 kašičica mešavine suvog začina, 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 dl ulja, 2 dl vode, 3 dl belog vina, senf

Priprema:
Meso dobro operite i osušite, pa natrljajte belim lukom, solju, mešavinom začina i mlevenom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru. U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom, poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni oko sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni. Meso pecite još sat vremena, povremeno ga prelivajući sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkrite i poprskajte prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, pa dodajte malo senfa i po želji pavlake i poslužite.. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti za mariniranu svinjsku pečenicu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.