Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kg govedine, 4 dl soja sosa, 1 l crnog vina, 1 dl maslinovog ulja, 2 limuna, 100 g meda, kašičica crnog mlevenog bibera, 4 lovorova lista i 2 čena belog luka
Priprema:
U dubokoj činiji napravite marinadu od soja sosa, crnog vina, maslinovog ulja, soka od dva limuna, meda i crnog bibera. Sve sastojke dobro umutite, dodajte lovor, pa odvojite 4 dl marinade po strani. U preostalu mešavinu potopite govedinu, pazeći da meso sa svih strana bude "potopljeno", prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru 2 sata. Potom izgnječite beli luk i njime protrljajte unutrašnjost šerpe u kojoj ćete peći meso i podmažite uljem.
Izvadite meso iz marinade, ostavite da se iscedi i potom pecite na jakoj vatri oko 20 minuta dok ne dobije zlatnorumenu koricu sa svih strana. Zatim sipajte 2 dl čiste marinade koju ste prethodno odvojili, smanjite temperaturu, dinstajte oko pola sata, pa dodajte još 2 dl preostale marinade. Ostavite da se krčka koliko je potrebno dok meso potpuno ne omekša. Gotovo meso izvadite iz šerpe, prekrijte aluminijumskom folijom, ostavite da se prohladi, a potom narežite na kriške i poslužite uz prilog po želji. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari