Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mango tart

Mango tart

Mango tart

Mango tart

Sastojci koji će vam biti potrebni za mango tart:
100 g brašna, 50 g putera, prstohvat soli, 135 g šećera, žumance, 3 lista želatina, 2 limete, 250 g neslanog krem sira, 150 ml slatke pavlake, kesica vanilin šećera, veliki mango i 2-3 kašike kokosa

Priprema:
Prvo mikserom umutite brašno, prstohvat soli, komadiće putera, 35 g šećera i žumance, a zatim rukama mesite dok ne dobijete glatko testo. Umotajte u foliju i stavite u frižider da se hladi 30 minuta. Testo razvijte oklagijom, stavite u okrugli kalup obložen masnim papirom, prstima poravnajte i podignite ivice centimetar-dva od dna kalupa i pecite u rerni na 150 stepeni oko 30 minuta, dok se ne zarumeni. Listove želatina otopite u hladnoj vodi, od jedne limete narendajte koru, a od obe iscedite sok. U posudu stavite krem sir, sok i rendanu koru limete, 100 g šećera i kratko zagrejte na umerenoj temperaturi. Dodajte oceđeni želatin, promešajte i stavite u frižider da se ohladi oko 15 minuta. Umutite šlag od slatke pavlake i vanilin šećera, pa izmešajte sa smesom od krem sira. Koru ravnomerno namažite kremom, zvezdasto rasporedite kriške manga i stavite u frižider. Pre serviranja tart pospite kokosom i rendanom korom limete. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mango tart


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.