Sastojci koji ce vam biti potrebni:
2 manga, 6 žumanaca, 80 g šećera, kašičica karija u prahu, 60 ml belog vina, 400 ml slatke pavlake, 2 pomorandže, papaja, crvena ljuta papričica, 3 kašike meda i 4 kašike soka od limuna
Priprema:
Mango oljuštite, isecite na kocke i izmiksajte u blenderu. Na pari kremasto umutite žumanca, šećer, kari i vino, sklonite s ringle i ohladite. Umešajte polovinu mango pirea, sok od limuna, dobro ohladite nad posudom sa ledom, pa dodajte šlag od slatke pavlake, uz stalno mešanje. Kalup obložite plastičnom folijom, sipajte parfe, poravnajte, rasporedite ostatak mango pirea, prošarajte viljuškom i ostavite u frižideru tokom noći. Pomorandže oljuštite i isecite na kolutove debljine jednog centimetra. Papaju prepolovite po dužini, kašičicom izvadite semenke i svaku počlovinu isecite na četiri kriške. Ljutu papričicu očistite od semenki, izrežite na tanke trake, zagrejte sa medom, a zatim dodajte kriške pomorandže i papaje. Sklonite foliju, parfe isecite na komade i servirajte sa voćem i medom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari