Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mango-kari parfe

Mango-kari parfe

Mango-kari parfe

Mango-kari parfe

Sastojci koji ce vam biti potrebni:
2 manga, 6 žumanaca, 80 g šećera, kašičica karija u prahu, 60 ml belog vina, 400 ml slatke pavlake, 2 pomorandže, papaja, crvena ljuta papričica, 3 kašike meda i 4 kašike soka od limuna

Priprema:
Mango oljuštite, isecite na kocke i izmiksajte u blenderu. Na pari kremasto umutite žumanca, šećer, kari i vino, sklonite s ringle i ohladite. Umešajte polovinu mango pirea, sok od limuna, dobro ohladite nad posudom sa ledom, pa dodajte šlag od slatke pavlake, uz stalno mešanje. Kalup obložite plastičnom folijom, sipajte parfe, poravnajte, rasporedite ostatak mango pirea, prošarajte viljuškom i ostavite u frižideru tokom noći. Pomorandže oljuštite i isecite na kolutove debljine jednog centimetra. Papaju prepolovite po dužini, kašičicom izvadite semenke i svaku počlovinu isecite na četiri kriške. Ljutu papričicu očistite od semenki, izrežite na tanke trake, zagrejte sa medom, a zatim dodajte kriške pomorandže i papaje. Sklonite foliju, parfe isecite na komade i servirajte sa voćem i medom. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za Mango-kari parfe


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.