Potrebno je
za koru: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna, 2 dl mleka
za fil: 8 žumanaca, 8 kašika šećera, 5 kašika brašna, 5 dl mleka, 2 vanilin šećera, 250 g margarina, 500 g malina, 3 šlaga
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i dodajte brašno. Lagano izmešajte i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 stepeni. Ohladite koru, odlepite papir i prelijte vrućim mlekom. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i decilitar mleka i dobro izmešajte. Preostalo mleko stavite da prokuva zajedno sa vanilin šećerom, pa dodajte pripremljena žumanca i napravite puding. U mlak fil dodajte margarin i dobro umutite. Ređajte koru, pa fil, u njega gusto utisnite maline i na kraju šlag. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari