Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 bela luka, ½ kašike mlevene paprike, 1 kašika balsamiko sirćeta, 1 šolja sirovog indijskog oraha, natopljenog 3 do 4 sata, po mogućstvu i preko noći, 3 kašike maslinovog ulja i još malo za prženje, pola šoljice vode, 2 kašike kurkume, so i mleveni biber, 350 grama makarona, 4 šoljice spanaća, po želji vlašac
Priprema:
Zagrejte ulje na laganoj vatri. Dodajte beli luk i pržite dok ne porumeni. Dodajte pariku i basamiko sirće i krčkajte još tridesetak sekundi. U blender stavite indijski orah, 3 kašike ulja, vodu, kurkumu, prstohvat soli i mleveni biber. Pripremite makarone al dente. Ostavite jednu šolju vode u kojoj ste kuvali makarone, a skuvane makarone izvadite na tanjir. Dodajte sos koji ste spremili i dodajte malo vode u pastu dok ne postane kremasta. U drugoj šerpi obarite spanać. Pomešajte makarone i sos sa spanaćem, posolite i pobiberite po želji i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari