Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g maka, 300 g brašna bez glutena, pola kesice praška za pecivo, 60 ml mleka, 185 g putera, 220 g šećera, 3 jaja, kašičica rendane kore od pomorandže, 60 g mlevenih badema i 125 ml soka od pomorandže
Za sirup: 220 g šećera, 160 ml soka od pomorandže i 80 ml vode
Priprema:
Pomešajte mak sa mlekom i ostavite da nabubri oko 15 minuta. Penasto umutite puter sa šećerom i rendanom korom od pomorandže, umešajte jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, bademe, sok od pomorandže, mak sa mlekom i izmešajte varjačom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. U posudi zagrejte šećer, sok od pomorandže i vodu, kuvajte nekoliko minuta, dok se šećer sasvim ne otopi. Pečeni kolač ohladite pet minuta, prelijte toplim sirupom o servirajte. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari