Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Mak sa pomorandžom

Mak sa pomorandžom

Mak sa pomorandžom

Mak sa pomorandžom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g maka, 300 g brašna bez glutena, pola kesice praška za pecivo, 60 ml mleka, 185 g putera, 220 g šećera, 3 jaja, kašičica rendane kore od pomorandže, 60 g mlevenih badema i 125 ml soka od pomorandže
Za sirup: 220 g šećera, 160 ml soka od pomorandže i 80 ml vode

Priprema:
Pomešajte mak sa mlekom i ostavite da nabubri oko 15 minuta. Penasto umutite puter sa šećerom i rendanom korom od pomorandže, umešajte jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo, bademe, sok od pomorandže, mak sa mlekom i izmešajte varjačom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. U posudi zagrejte šećer, sok od pomorandže i vodu, kuvajte nekoliko minuta, dok se šećer sasvim ne otopi. Pečeni kolač ohladite pet minuta, prelijte toplim sirupom o servirajte. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za mak sa pomorandžom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.