Sastojci koji će vam biti potrebni:
150 g dimljene slanine
1 praziluk
400 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
2 jaja
250 ml mleka
1 kašika seckanog peršuna
125 g otopljenog putera
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
Na ulju kratko propržite sitno iseckanu slaninu, pa je rešetkastom kašikom izvadite na kuhinjski papir. Na istom ulju propržite sitno iseckan praziluk, pa ga ostavite sa strane. Umutite jaja s mlekom, dodajte so, mešavinu brašna, praška za pecivo, sode bikarbone i peršuna. Praziluk, slaninu i otopljen puter pomešajte i dodajte smesi sa brašnom. Sve dobro izjednačite, sipajte u podmazane kalupe za mafine i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečene mafine ostavite da malo odstoje u kalupima, pa ih izvadite i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari