Sastojci koji će vam biti potrebni:
3 kašike griza, 350 g niskomasnog krem-sira od obranog mleka, 75 g putera, 80 g šećera, 2 jajeta, pola kašičice ekstrakta vanile, 1 kašičica rendane kore limuna, prstohvat soli, 100 g skroba, 1 prosejana kašičica praška za pecivo, 75 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Podmažite pleh za mafine i pospite grizom. Dobro ocedite sir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Penasto umutite puter sa šećerom pa umešajte jedno po jedno jaje. Umešajte svež sir, ekstrakt vanile, koru od limuna i so. Pomešajte skrob i prašak za pecivo, prosejte po tome pa izmešajte. Sipajte smesu u kalupe na za mafine i pecite oko 40 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju (po potrebi nakon 25 minuta prekrijte aluminijskom folijom).Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Potom izvadite iz kalupa, pa po želji pospite šećerom u prahu, a zatim prelijte rastopljenom čokoladom. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari