Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Limun torta sa makom

Limun torta sa makom

Limun torta sa makom

Limun torta sa makom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 ml limunovog soka, 200 g maka, 400 g brašna, 12 jaja, 400 g šećera, pola kašičice praška za pecivo, 5 kašika pekmeza od limuna, 250 g putera i rendana kora od limete za ukrašavanje

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, postepeno sipajte šećer i 60 ml limunovog soka. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, makom i četiri umućena žumanceta, dodajte u belanca, ali nemojte da mešate. Pola količine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Drugu polovinu testa ispecite na isti način. Donju koru premažite zagrejanim pekmezom od limuna i poklopite drugom korom. Ostatak limunovog soka i osam žumanaca zagrevajte na umerenoj temperaturi oko osam minuta. Sklonite s ringle, dodajte puter i mešajte dok se sasvim ne otopi. Premažite celu tortu, ohladite i ukrasite rendanom korom od limete. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za limun tortu sa makom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.