Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 ml limunovog soka, 200 g maka, 400 g brašna, 12 jaja, 400 g šećera, pola kašičice praška za pecivo, 5 kašika pekmeza od limuna, 250 g putera i rendana kora od limete za ukrašavanje
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca, postepeno sipajte šećer i 60 ml limunovog soka. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, makom i četiri umućena žumanceta, dodajte u belanca, ali nemojte da mešate. Pola količine testa sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Drugu polovinu testa ispecite na isti način. Donju koru premažite zagrejanim pekmezom od limuna i poklopite drugom korom. Ostatak limunovog soka i osam žumanaca zagrevajte na umerenoj temperaturi oko osam minuta. Sklonite s ringle, dodajte puter i mešajte dok se sasvim ne otopi. Premažite celu tortu, ohladite i ukrasite rendanom korom od limete. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari