Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lenja pita od višanja

Lenja pita od višanja

Lenja pita od višanja

LENJA PITA OD VIŠANJA420 g oštrog brašna, 100 g šećera, 150 g margarina, 2 žumanca, 1 jaje, 4 kašike kisele pavlake, 1 prašak za pecivo, 1 kg višanja, 50 g mlevenih oraha, prezle

U prosejano brašno dodajte prašak za pecivo. Razmrvite margarin sa brašnom i dodajte šećer, žumanca, jaje i pavlaku. Zamesite glatko testo i zamotajte u providnu foliju, pa ostavite pola sata u frižideru. Nakon toga podelite testo na dva dela. Razvaljajte prvi deo na papiru za pečenje, pa zajedno sa papirom stavite u pleh. Na testo pospite malo prezli i preko njih stavite oceđene višnje, pa preko njih šećer i orahe. Stavite drugi deo testa. Na nekoliko mesta izbodite viljuškom i premažite sa malo pavlake. Stavite pitu da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.