Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 šolja kokosovog maslaca
1 šolja oseckanih jagoda
2 kašike meda
1 šolja iseckane čokolade
3 kašike mleka
Priprema:
U procesoru za hranu ili blenederu ispasirajte jagode sa kokosovim maslacem i medom. Pripremite tepsiju na koju ste stavili pek papir, zatim pomoću kašike za sladoled formirajte kugle i rasporedite ih po pek papiru.
Kad utrošite sav materijal, stavite kugle u zamrzivač na 15 minuta. Za to vreme otopite čokoladu na pari. Dodajte mleko i mešajte dok ne dobijte finu kompktnu smesu.
Pomoću dve viljuške umačite kugle u čokoladni toping, pa svaku vratite na tepsiju sa pek papirom. Kada završite, ponovo vratite tepsiju sa čokoladno-voćnim kuglama u zamrzivač na 30 do 60 minuta. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari