Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2-3 kašike kakaoa, 100 g čokolade
Za preliv: 15 kašika šećera, 300 ml vode
Za fil: 12 kašika šećera, 12 kašika brašna, 1 l mleka, 250 g margarina
Za glazuru: 100 g čokolade, 8 kašika ulja
Priprema:
Umesite patišpanj od jaja, šećera, brašna, kakaoa i rastopljene čokolade. Preručite u podmazan i brašnom posut pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ušpinujte Sunoko šećer i vodu, pa prelijte preko prohlađenog patišpanja. Za fil umutite šećer i brašno s malo hladnog mleka da smesa bude bez grudvica. Ostatak mleka stavite da se kuva, pa kad provri, sipajte smesu od brašna i šećera i kuvajte. Kad se fil zgusne, skinite s vatre, prohladite i sastavite s penasto umućenim margarinom. Fil rasporedite preko patišpanja i prelijte glazurom od rastopljene čokolade i ulja, pa ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari