Sastojci koji će vam biti potrebniza koru: 4 jajeta, 4 kašičice šećera,4 kašičice vode, 4 kašičice brašna, 1/2 praška za pecivo, džem od višanja
za fil: 100 ml mleka, 500 g rikota sira, 500 ml pavlake za šlag, 100 g šećera u prahu, 200 g čokolade, 2 jajeta, 2 kesice želatina u prahu
Priprema:
Izmešajte žumanca sa šećerom i vodom pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umutite sneg od belanaca pa umešajte u smesu sa žumancima. Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja. Pavlaku za šlag umutite sa šećerom u prahu pa joj dodajte sir i žumanca. Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom. Želatin potopite u vodu da nabubri pa ga otopite lagano ga zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu. Čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte. Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu pa sve istresite na koru premazanu džemom. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari