Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Ledena beze torta od jagoda

Ledena beze torta od jagoda

Ledena beze torta od jagoda

Ledena beze torta od jagoda

Sastojci koji će vam biti potrebni
za beze koru:
3 belanceta
60 g šećera
50 g mlevenih lešnika
20 g brašna
Fil:
2 jajeta
3 žumanceta
225 g šećera
1 kesica vanilin šećera
400 ml slatke pavlake
250 g jagoda

Priprema:
Zagrejati rernu na 120°C. Čvrsto umutiti belance uz dodatak šećera. Pomešati lešnike i brašno, pa umešati u sneg od belanaca. Obložiti peki papirom okvir za kolače (ø 20 cm) i sipati beze masu. Sušiti 2–3 sata u rerni. Umutiti na pari jaja, žumanca, 150 g šećera i vanilin šećer. Odvojeno umutiti pavlaku i umešati u smesu. Jagode oprati, očistiti i polovinu ispasirati, uz dodatak 75 g šećera.
Pečenu koru od beze mase izvaditi iz okvira, odlepiti papir, pa vratiti nazad u okvir. Sipati 2/3 krema i odozgo pire od jagode. Razmutiti u nekoliko poteza viljuškom, kako bi nastala mermerna šara. Poravnati masu širokim poslastičarskim nožem i ostaviti tortu 6 sati u frizu. Preostali krem staviti u frižider. Oko 30 minuta pre služenja izvaditi tortu iz friza, kako bi mogla lepo da se seče. Premazati je ostatkom krema i ukrasiti ostatkom jagoda. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za ledenu beze tortu od jagoda


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.