
Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 kašike maslinovog ulja
1 manji crni luk
2 čena belog luka
1 cm svežeg korena đumbira
1 ½ kašika karija
220 g svežeg spanaća
100 g kobasice
1 konzerva paradajz sosa
1 konzerva leblebija
Priprema:
Zagrejte ulje u većem tiganju i stavite crni i beli luk da se kratko proprže, a potom dodajte i đumbir koji ste narendali. Kada luk omekša, dodajte kari i promešajte. Sipajate oko ¼ šolje vode i dodajte spanać koji ste prethodno dobro oprali. Poklopite i ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi dok spanać sasvim ne omekša. U drugom tiganju propržite kobasicu koju ste isekli na kolutove. Ocedite višak masti, a kobasicu dodajte u sos sa spanaćem. Leblebije ocedite od vode i dodajte u tiganj sa povrćem i kobasicama. Dobro izmešajte i sipajte sos od paradajza. Ostavite da se krčka oko pet minuta a zatim poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari