Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Lažne kriške lubenice

Lažne kriške lubenice

Lažne kriške lubenice

Lažne kriške lubenice

Potrebno je:
250 g sladoleda od pistaća, 250 g sladoleda od vanile, 500 g sladoleda od malina i 50 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Okruglu keramičku činiju zapremine od oko 1,5 l obložite providnom folijom. Pomoću kašike, koju svaki put kada zahvatite sladoled prvo umočite u toplu vodu, celu činiju obložite sladoledom od pistaća, debljine oko 1 cm.

Pažljivo utapkajte i izravnajte spatulom i činiju odložite na pola sata u zamrzivač. Za to vreme drvenom kašikom snažno izmešajte sladoled od vanile da malo omekša, pa preko sladoleda od pistaća nanesite sloj sladoleda od vanile. Vratite činiju u zamrzivač na još desetak minuta.

U međuvremenu čokoladu otopite na pari i sipajte pedesetak vrelih kapi čokolade u na sobnoj temperaturi blago otopljen sladoled od malina i do vrha napunite činiju. Površinu izravnajte spatulom, prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji u zamrzivaču još 30 minuta. Pre serviranja prevrnite činiju na poslužavnik, uklonite providnu foliju, isecite na kriške i servirajte. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za lažne kriške lubenice


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.